Med sine mange års ledererfaring fra det private arbejdsmarked var det naturligt for Flemming Andersen, at lysten til at eje sit eget firma begyndte at melde sig for 10 år siden. Alligevel var det først i 2011, at drømmen om at blive direktør endelig blev realiseret.

Klare kriterier for virksomheden

”Jeg havde allerede gået med tanken om at blive selvstændig i en række år, men før 2008 var det simpelthen for dyrt at købe. Efter den økonomiske krise satte ind, hang mange af de mindre virksomheder i bremsen, så det åbnede døren for mig”, fortæller Flemming Andersen.”Jeg havde fire kriterier, som et potentielt køb skulle opfylde. Virksomheden skulle beskæftige sig indenfor byggebranchen, ikke have for mange ansatte og være en nichevirksomhed. Endelig var det vigtigt for mig, at jeg kunne eje det hele selv. Jeg ville sidde alene i direktørstolen, og ikke skulle vende alle beslutninger med andre investorer”, fortæller han.

Klare aftaler ved ejerskiftet

Valget faldt på det lille anpartsselskab Eftex, der sælger løsninger til etagedæk til byggebranchen, op på få måneder lykkedes det Flemming Andersen at booste virksomhedens salg til nye højder. Det tilskriver han al den planlægning, der gik forud for overdragelsen.”I kraft af de klare aftaler inden ejerskiftet var tilstedeværelsen af den tidligere ejer slet ikke nødvendig efterfølgende. Det gav mig friheden til at sætte mit eget præg på arbejdsgangene, og i dag går det rigtig godt. Jeg elsker at være selvstændig, og håber aldrig, jeg skal tilbage i rollen som lønmodtager”.