At drive en succesfuld virksomhed er ikke ensbetydende med, at den sælger sig selv, den dag man som virksomhedsejer er klar til at starte et nyt kapitel i sit liv. Mange vælger selv at tage kampen op, men med hjælp fra en revisor, vil man let kunne undgå mange faldgruber, fortæller Sara Sayk, der er chefkonsulent i FSR - danske revisorer

”Det er vigtigt at skabe et 360 graders billede af virksomheden, og det gør man bare ikke på en måned eller to," fortæller hun.

En attraktiv virksomhed?

Ofte er det et spørgsmål om at trimme og optimere sin virksomhed mest muligt, og der er det i mange tilfælde nødvendigt, at man som virksomhedsejer lægger sine personlige præferencer fra sig og tænker med pengepungen, mener Sara Sayk.

Revisor kan se virksomhedens egentlige værdi

”For rigtig mange ejerledere er virksomheden deres livsværk og pensionsopsparing, men alligevel stiller de sig til daglig tilfredse med et resultat på det jævne og forventer så den store gevinst ved et salg, så de kan nyde livet. golfklubben og en rejse i ny og næ. Med den tilgang til et salg, får man imidlertid ikke indfriet sin virksomheds egentlige potentiale. Det gør man kun, hvis man kan tage et skridt tilbage og kigger på sin virksomhed og potentialet for salg. Er mine leverandører de billigste, eller handler jeg kun med dem, fordi jeg altid har gjort det? Hvad med Olsen nede på varelageret? Er han den rette til opgaven, eller holder jeg hånden over ham, fordi vi har været venner i 20 år? I sådanne tilfælde kan det være rigtig sundt at få en revisor med ind over, der kan tage et nøgternt kig på forretningen, så man i sidste ende kan realisere sin virksomheds egentlige værdi."