Det var tydeligt at mærke, at vores advokat arbejdede for vores vindings skyld hele vejen igennem. Han sikrede, at vi i bund og grund ikke stod efter salget og følte os kørt over af en større spiller.

Det kan være en kompleks sag at sælge en virksomhed, hvor jura, salgspris og sælgernes følelsesmæssige tilknytning til virksomheden skal vejes nøje og gå op i en højere enhed. Her kan en advokat med den rette støbning gå ind og få handlen til at glide trygt og ubekymret, erfarede de tre stiftere og tidligere ejere af den succesfulde konsulentvirksomhed Mobility Architects.

”Det var tydeligt at mærke, at vores advokat arbejdede for vores vindings skyld hele vejen igennem. Han sikrede, at vi i bund og grund ikke stod efter salget og følte os kørt over af en større spiller,” fortæller Anders Heick, der sammen med Peter Mohr og Søren Linde stiftede Mobility Architects.

Personlige ønsker blev imødekommet

De tre venner og stiftere af Mobility Architects havde gennem flere år drømt om at starte deres egen virksomhed, hvor de kunne arbejde med IT-strategier og IT-arkitektur til mobile platforme. Da de tre endelig stiftede Mobility Architects i 2009 nåede de på kort tid at opbygge en solid kundebase, og i løbet af bare tre år havde de næsten 50 procent af C20-indekset som kunder. Kunderne talte blandt andet DHL, KiMs, VELUX, Novo Nordisk, SKAT, Carlsberg, Post Danmark og flere regioner og kommuner virksomheder.

”Vi ville lave noget, vi synes, var fedt, og som samtidig gav os tid til familien. Det lykkedes vi i høj grad med, og vi havde derfor heller ikke planer om at sælge, da Conscia kom med deres tilbud,” siger Anders Heick og fortsætter:

”Vi havde tidligere sagt nej til købere, og vi blev også i tvivl flere gange undervejs i processen med Conscia. Derfor var det virkelig fedt, at vores advokat var så god til at tage handlen med ro, prioritere kampene og få selv de mindste detaljer på plads, så vi kom derfra med den rette pris, en god følelse og muligheden for at drive Mobility Architects videre ud fra vores værdisæt under Conscia.”

Efter købet blev synergien hurtigt bekræftet, og de tre stiftere fortsatte med at udvikle den mobile forretning under Conscia. Afdelingen er i dag fordoblet i både antal medarbejdere og omsætning. Anders Heick har dog skiftet rolle og er nu CIO og udvikler Conscias interne IT-platform og forretningsprocesser.

”Vi har sagt til vores advokat, at hvis vi står i lignende situation igen, hvor vi skal sælge en virksomhed, så vil vi nøjes med at gå direkte til advokaten for hjælp.”

Anden rådgiver var ikke nødvendig

Anders Heick og de to andre stiftere havde udover advokaten hyret en finansielrådgiver, men det var overflødigt set i bakspejlet.

”Det viste sig, at advokaten praktisk talt kunne køre handlen alene. Vi var også heldige med at have hyret en advokat, der var generalist og kunne kigge bredt på hele processen. Han var god til at vælge kampene med omhu, have is i maven og generelt få en bedre handel hjem både økonomisk og juridisk i forhold til bindingsperioder og aktier,” fortæller Anders Heick.

Det var også vigtigt med den gode stemning undervejs, så forhandlingerne ikke gik i hårknude.

”Vores advokat var meget pragmatisk. Han var superkompetent til at skabe en god stemning på møderne og fik præsenteret vores ønsker, så de fremstod positivt i forhold til modparten. Det skabte hurtigt en stemning af, at vi gerne ville imødekomme hinanden og nå hurtigt fremad i handlen,” siger Anders Heick og slutter:

”Vi har sagt til vores advokat, at hvis vi står i lignende situation igen, hvor vi skal sælge en virksomhed, så vil vi nøjes med at gå direkte til advokaten for hjælp.”