Næsten uanset hvor mange kompetencer, man samlet har som ejerledet virksomhed, vil der være brug for inspiration og impulser udefra for at sikre en fortsat strategisk og faglig udvikling.

I 2014 valgte de tre ejere af Dubex A/S, der er specialiseret i forretningsorienteret IT-sikkerhed, at virksomheden skulle ledes af en professionel bestyrelse, og den tidligere direktør for Microsoft i Danmark, Jørgen Bardenfleth, blev udnævnt til bestyrelsesformand.

”Næsten uanset hvor mange kompetencer, man samlet har som ejerledet virksomhed, vil der være brug for inspiration og impulser udefra for at sikre en fortsat strategisk og faglig udvikling. At udskifte direktøren – mig – var også en væsentlig faktor,” fortæller Klaus Kongsted, medstifter og -ejer af Dubex A/S.

Via en headhunter fandt de frem til Jørgen Bardenfleth.

”En kandidat af den kaliber havde vi ikke i vores eget netværk, og vi ville nok heller ikke selv have været i stand til at overbevise ham om at blive bestyrelsesformand hos os,” siger Klaus Kongsted.

Han og de to øvrige ejere arbejder fortsat i virksomheden og fungerer også som advisory board for bestyrelsesformanden – og de kommende øvrige bestyrelsesmedlemmer.

Det er et krævende projekt at finde den rette bestyrelse, men investeringen kommer helt sikkert hjem.

Indflydelse på strategi

Den nye bestyrelsesformand har haft indflydelse på flere niveauer.

”Han har været med til at finde vores nye direktør, Dennis Hindsberg, og med sine bestyrelseskompetencer og erhvervserfaring kommer han med idéer, der kan bruges hos os. Han udfordrer os kraftigt, laver strategiarbejde og holder løbende ejer- og direktørmøder,” siger Klaus Kongsted.

Bestyrelsesformanden har haft stor indflydelse på firmaets fremtidige strategi, der har fået langt mere ambitiøse vækstmål og sat internationalisering og udvidelse af forretningsområder på programmet.

”Det er et krævende projekt at finde den rette bestyrelse, men investeringen kommer helt sikkert hjem,” slutter Klaus Kongsted.